Mennyibe kerül a Wolf készház?

 

Árak

Előljáróban az ÁFA tartalomról:

Cégünk minden esetben nettó (Áfa nélküli) összegről szerződik, az általános forgalmi adó teher, az épp aktuális előírás szerint kerül kiszámlázásra, az ÁFA változása a Megrendelőt terheli.

Lakóházak esetében félkész illetve kulcsrakész kivitelnél is (300 m2-ig) 5%-os ÁFA-tartalommal számlázunk. Nem lakóház esetében, pld. nyaraló, garázs egyéb épület esetén 27%-os ÁFA tartalmú számlát szükséges kiállítanunk. Lakóház bővítése esetén is 27%-os az ÁFA.

A honlapunkon található alaprajzokat és típusokat ötletadásnak szánjuk, és a legtöbb esetben módosításra szorulnak a helyi építési szabályok, a telek adottságai, vagy a megrendelő igényei miatt.

Az elmúlt 29 év alatt ritkán rendeltek Magyarországon építtetőink típusházat, hiszen mindenki a saját álmait keresi, a saját igényeit szeretné megvalósítani az építkezés alatt, melyben a WOLF készház csapata teljes mértékig partnernek tekinthető. Komoly érdeklődés esetén személyre szabott egyedi tervvázlatot és árajánlatot készítünk érdeklődőinknek, ennek feltételeiről érdeklődjön szaktanácsadóinktól. 

Természetes igény azonban, hogy manapság mindennek azonnal tudni akarjuk az árát, ezért az alábbiakban néhány tájékoztató jellegű információt adunk ezzel kapcsolatban.

A FÉLKÉSZ WOLF LAKÓHÁZ bruttó ára (5% ÁFA), egy kb. 100 m2-es földszintes épületet alapul véve, nagyságrendileg 20-26 millió forint körül mozog (tehát ez a félkész ár!).

A félkész kivitelnél egy már elkészült alapra felépítendő házról beszélünk, amit kívülről teljesen készre építünk, az összes külső nyílászáróval, színre vakolt és hőszigetelt falakkal, komplett kész tetővel, eresz csatornákkal és kéménnyel. Az épület belső terei félkészek, vagyis az összes fal és mennyezet belülről tűzgátló gipszkarton borítást kap, valamint a villanyszerelési védőcsövek és dobozok már a helyükön vannak, a vízszerelésben érintett falszakaszokat pedig hozzáférhetővé tesszük.

Ennél a félkész, vagy kívülről kész kivitelnél a teljes befejezésig még vissza van a gépészet, a padlókonstrukció, a glettelés festés és burkolás, szerelvényezés, valamint a belső ajtók elhelyezése.

Végeredményben nagyon sok mindentől függ az ár, sőt az árat nem is lehet a tényleges műszaki tartalom nélkül értékelni. Ezért is ajánljuk továbbra is, hogy regisztráljon honlapunkon, mivel ezek után, szaktanácsadóink előzetes avagy részletes árajánlattal tudják segíteni Önt az építkezés felé vezető úton.

 

A KULCSRAKÉSZ kivitelnél még nehezebb árat megjelölni, hiszen a mai modern gépészeti "csodák" igencsak megemelhetik az árat.

A tapasztalataink szerint a fenti példában említett 100 m2-es lakóházat KULCSRAKÉSZEN kb. 40-55 millió forinttól (5% ÁFA) lehetséges megépíteni.

2018. júliusa után megrendelt kulcsrakész épületeknél nem látunk reális esélyt a 2019. decemberi befejezésre, emiatt várhatóan az ilyen megrendelések esetén számítani kell az esetleges ÁFA változásra!

 

WOLF Haus - 50 starke Vorteile