Kérdések az építéssel kapcsolatban

Ha most szerződnénk önökkel, akkor be tudnák fejezni az épületet 2019. december 31-ig?

-  A 2017-2018-as években rekord mennyiségű megrendelés érkezett hozzánk. A tervezői részlegünk teljes kapacitással dolgozik, szerelő csapataink az ország több pontján dolgoznak egyszerre, szinte minden héten új építkezést indítunk.  Bár a gyártókapacitásunk óriási, sajnos az építési-szerelési kapacitásunk már tovább nehezen növelhető, így nem tudunk az idei évre több házat elvállalni. Aki 2019-ben rendel tőlünk WOLF házat, azt valószínűleg csak 2020-ban tudjuk majd felépíteni.  

Milyen készültségben építenek?

- Elsősorban félkész házakat építünk, ezt meg lehet rendelni alappal és alap nélkül is. A félkész épület nagy előnye, hogy maga az épületszerkezet csúcs minőségű, WOLF fallal és tetővel készül, kívülről teljesen készen van, pusztán a belső befejező munkák vannak vissza, melyek nagyságrendileg a következők: padlókonstrukció, villanyszerelés, gépészet, festés és burkolás, továbbá a belső ajtók. A kulcsrakész kivitel értékesítését 2018. nyarán, határozatlan időre beszüntettük.

Újdonság, hogy szerkezetkész kivitel megrendelésére is lehetőség nyílik a jövőben.

Ha most akarok belevágni akkor még ugye 5%-os ÁFÁ-val tudok építkezni?

- Sajnos nem, hiszen a múlt év végén a kormányzat részéről megszületett határozat értelmében, csak azok élhetnek a továbbiakban is (2023-ig) a kedvezményes lakásáfával, akik 2018. november 1-én érvényes E-Naplóba feltöltött tervdokumentációval rendelkeztek. Ha valaki most áll neki a tervezésnek akkor már 27%-os adóteherrel tud csak építeni.

Kész terveim vannak és készpénzes vagyok, mikorra tudják felépíteni a házat és milyen ÁFA tartalmú számlára számíthatok?

- Mivel Önnek várhatóan nem a Wolf építési készletére szólnak a tervei, ezért ezeket először is módosítani kell a mi rendszerünkre, ami nyilván időt igényel és csak azután indulhat meg az épület gyártásba és építésbe történő beütemezése. Mivel a tervek módosításra kerülnek (tehát nem tekinthetők véglegesnek 2018. nov.1-ig) így ÁFA szempontjából várhatóan már nem 5%, hanem 27%-os adóteherrel készülnek a számlák. Cégünk minden esetben nettó (ÁFA nélküli) összegre szerződik és az építtető által fizetett forgalmi adóteher minden esetben az aktuális jogszabályoknak megfelelően kerül kiszámlázásra. 2019-ben megrendelt félkész ház átadása várhatóan csak 2020-ban tud megtörténni. 

 

 

‹‹ vissza a főoldalra