Kérdések az építéssel kapcsolatban

Ha most szerződnénk önökkel, akkor be tudnák fejezni az épületet 2019. december 31-ig?

-  A 2017-2018-as években rekord mennyiségű megrendelés érkezett hozzánk. A tervezői részlegünk teljes kapacitással dolgozik, szerelő csapataink az ország több pontján dolgoznak egyszerre, szinte minden héten új építkezést indítunk.  Bár a gyártókapacitásunk óriási, sajnos az építési-szerelési kapacitásunk már tovább nehezen növelhető, így nem tudjuk biztosra ígérni az idei építést. Aki 2019-ben rendel tőlünk WOLF házat, azt valószínűleg már csak 2020-ban tudjuk majd felépíteni.  

Milyen készültségben építenek?

- Elsősorban szerkezetkész házakat építünk, ez annyit jelent, hogy az Építtető már kész tervekkel rendelkezik és az alapot is maga elkészítteti. Mi a kaposújlaki készház-gyárunkban a megrendelt szerkezetet legyártjuk, ha szükséges beépítjük az ablakokat, kívülről is lehőszigeteljük, valamint már a gyárban felszereljük a falakra a gipszkartont. Amennyiben az Építtető az összeszerelést is megrendeli akkor a szerkezetet a helyszínre szállítjuk és néhány nap alatt össze is szereljük. A korábbi kívülről kész és kulcsrakész kivitel értékesítését 2018. nyarán, határozatlan időre beszüntettük.

Ha most akarok belevágni akkor még ugye 5%-os ÁFÁ-val tudok építkezni?

- Sajnos nem valószínű, hiszen a múlt év végén a kormányzat részéről megszületett határozat értelmében, csak azok élhetnek a továbbiakban is (2023-ig) a kedvezményes lakásáfával, akik 2018. november 1-én érvényes E-Naplóba feltöltött tervdokumentációval rendelkeztek. A tőlünk megrendelt szerkezetkész házakra mi 27%-os ÁFA tartalmú számlát állítunk ki.

Kész terveim vannak és készpénzes vagyok, mikorra tudják felépíteni a házat és milyen ÁFA tartalmú számlára számíthatok?

-Ön szerkezetkész készültségben tud tőlünk házat rendelni, amennyiben kész tervei vannak, a folyamat viszonylag gyors, nekünk szükségünk van a következő tervekre:

  • Építész kiviteli tervek
  • Elektromos kiviteli tervek
  • Gépész kiviteli tervek
  • Tervezői nyilatkozat
  • Útvonalleírás az építési helyszínről
  • Megközelíthetőség biztosítása 38 tonnás nyergeskamionnal

Szerződéskötés és előlegbefizetés után várhatóan néhány hónappal később a szerkezet átvehető, illetve ha összeszerelést is rendelt akkor felépíthető.

További információért, kérjük regisztráljon a jobb oldali kapcsolat fülön, vagy az alábbi linken és kérje szaktanácsadónk visszahívását:

Regisztráljon és kérje katalógusunkat!

 

‹‹ vissza a főoldalra